Phone: (03) 9773 9933
"We Are Rubber Flooring"
DALSOUPLE NEWS > Apartment perspective

A 61m2 apartment space is transformed by colour
26 Mar 2017

Place à l’espace dans cet appartement de 61 m2 revu et corrigé

3028 partages

Parce que vivre à 4 dans 61 m2 devenait un peu compliqué, Eva Praquin et son mari Pepito ont fait appel aux architectes Claire Escalon et Nicolas Lanno pour réinventer l’espace de cet appartement. Résultat ? Trois chambres, un salon/salle à manger et l’impression d’avoir gagné de l’espace.

 
+

Une cuisine faite de perspectives ouverte sur le coin salle à manger/salon

Une cuisine faite de perspectives ouverte sur le coin salle à manger/salon
Eva and her husband, Pepito, respectively stylist and art director of a publishing house, were beginning to feel a bit cramped in their 61 m2. While they were sleeping in the living room, their two children, Ninon, 11 and Roman, 8, shared the same room. In short, the life of four in this 61 m2 became more and more complicated. Particularly attached to his neighborhood, the family did not want to move. It was their meeting with Claire Escalon and Nicolas Lanno, the architects of the Atelier Premier Étage, who convinced them to change everything without moving. A real redistribution of the surface is organized, with the sole objective of finding space. The result of these two months of work?
 
The very first stage of the project, which consisted of moving the kitchen, was not the simplest. "I feared that installing it in length, like a partition between the rooms and the living room does not shrink space, but it's just the opposite," remembers Eva. Custom made in laminate by Polyrey, the worktop (foam color) runs along the entire length of the living room. And a serigraph of Marie Delafon sits next to a beautiful bouquet. On the right, the lamp was designed and realized by Eva, from a heather foot and two lampshades, for a very graphic rendering.
 
The chairs in scoubidou, arranged around a vintage table edited by Apartment D, were chiné in Lille. The Italian coffee maker goes alongside the old tableware, bought from Folle du Logis. At the back, a simple wooden plank, similar to the shelves, serves as an office on which is laid a wooden lamp of Taf Architects, at Muuto. Below, an IKEA drawer unit serves as storage. In the dining / living area, the walls are covered  in three different shades of blue also available from Dalsouple rubber  - celadon, duck blue and emerald green.
+

An Harmonious Seating Area

Un espace salon harmonieux

In order to regain its original function, the living room has been cleared of the parental bed. Instead, you will find a sublime chiné bench and linen cushions washed (Laundry Particulier). Next to it, the small armchair is covered with "Divina" cloth from Kvadrat. On the console is a screen print Brecht and Vandenbroucke (Icinori) and a blue lamp Jieldé. In front of the sofa, the retro-style coffee table (Red Editions) echoes a series of rattan mirrors.

+

A re-designed child's room

Une chambre d’enfant repensée
In Roman's room, we find the flagship color of the new living space: the blue, in a new declension. Built on the same principle as the other rooms, one finds the bed installed on a platform, ideal to conceal many tidying up. Successful Placement Operation!
 
On the right, the IKEA cupboards, covered with batipine for the sake of harmony, shelter toys, books and clothes. On the decorative side, a Taupe light-colored lamp, a Habitat duvet cover, a Petit Pan bedspread and a Tam Tam stool blend together for a harmonious atmosphere. The floor was made of soft khaki rubber tiles, "Dalsouple".
+

A playful colourful bathroom!

Une salle de bains ludique et colorée

 

 
 
307/5000
 
If Eva favored soft colors, between shades of blue and ocher for the rest of the rooms, she opted for "good-looking hues" in the bathroom.Renovated a few years before the rest of the apartment and all clad tiled (BHV), it is more daring. A real rainbow!
 
 
307/5000
 
If Eva favored soft colors, between shades of blue and ocher for the rest of the rooms, she opted for "good-looking hues" in the bathroom.Renovated a few years before the rest of the apartment and all clad tiled (BHV), it is more daring. A real rainbow!
VOIR LE DIAPORAMA

 

© Copyright iRubber P/L ABN: 47435503966. PO Box 384, Chelsea, Victoria 3196 Australia.
Contact:  Murray Gardner  ~ Email: murray@irubber.com.au ~  Phone +61 3 9773 9933  ~  Fax: +61 3 8678 3156 

~  Mobile: 0423 621 692